Tractaments psicològics subvencionats parcialment per a estudiants universitaris i opositors

En el centre de psicologia Canvis de Barcelona, sabem que mudar-se a una altra ciutat on no es coneix a ningú per a entrar en la universitat o estudiar una oposició pot requerir un gran esforç intel·lectual i emocional.

Oferim suport psicològic a estudiants i opositors per a aquells moments en els quals puguin estar sentint desmotivació, ansietat, nerviosisme o qualsevol altre malestar que poden estar interferint amb els seus estudis.

Un estudi realitzat al Regne Unit ha demostrat que durant els primers anys d’universitat els estudiants presenten canvis emocionals que posen en dubte la continuïtat dels seus estudis.

 Es presenten molts casos generalment relacionats amb les llargues jornades d’estudi, relacions amistoses, exàmens, festes, i nostàlgia per estar lluny de casa. Aquests problemes es manifesten amb ansietat, estrès, depressió i desordres alimentaris entre altres trastorns.

Per això, el centre sanitari de psicologia clínica Canvis de Barcelona, ha creat un programa de tractaments psicològics subvencionats parcialment destinat a estudiants que necessitin suport per part d’un psicòleg professional però travessen una situació d’escassos recursos econòmics que els impedeix l’accés a teràpia per a tractar els diferents estats emocionals que travessen.

El suport psicològic a estudiants per part dels psicòlegs de Canvis té honoraris reduïts en diferents modalitats de teràpia perquè, totes les persones que el requereixin i necessitin, puguin accedir a una atenció psicològica professional i de qualitat que no podrien assumir econòmicament en la seva situació actual.

 És important que acudeixis al psicòleg quan sentis que necessites ajuda per a superar possibles obstacles que impedeixin el teu procés normal d’aprenentatge o simplement quan creguis que “alguna cosa va malament” i no sàpigues com resoldre-ho.

Els estudiants poden beneficiar-se del suport psicològic en diverses situacions, com per exemple: en les quals la por a parlar en públic et dificulta la participació normal en classe, si sents una excessiva ansietat en situacions d’examen o presentacions, si et costa concentrar-te o tens dificultats d’atenció, si tendeixes a la procrastinació i deixes sempre les teves tasques fins a l’últim moment, si et costa comunicar-te amb els teus companys, etc.

Existeixen un altre tipus de situacions més complexes que puguin estar afectant una esfera més personal de la teva vida, com per exemple, situacions d’ansietat generalitzada, depressió, moments de duel, atacs de pànic, conflictes interns, etc. En aquests casos és indispensable que realitzis teràpia psicològica per a poder continuar amb els teus estudis.

Per a accedir a una subvenció parcial en el cost de les diferents modalitats de teràpia per part d’un psicòleg per als diferents trastorns inclosos en el programa subvencionat pel centre de psicologia Canvis de Barcelona és necessari acreditar estar en situació de estudiant / opositor en el moment d’inici del tractament mitjançant la presentació de la targeta d’estudiant o el document acreditatiu relacionat amb la seva situació.

En el programa de subvencions parcials en teràpies i tractaments psicològics a estudiants universitaris i opositors del centre de psicologia clínica Canvis de Barcelona estan exclosos els següents trastorns:

 • TMS – trastorn mental sever
 • TLP – trastorno límit de la personalitat
 • Addiccions

L’accés a la universitat suposa per a l’estudiant un moment de gran satisfacció i orgull en aconseguir una meta. Inevitablement porta un sentit de pèrdua i al mateix temps de noves oportunitats.

La universitat és una època emocionant, però també pot ser molt difícil. Com a estudiant universitari, és possible que sigui la primera vegada que hagis hagut de deixar la teva casa, aprendre a viure de forma independent, assistir a classes difícils, conèixer a persones noves i dormir moltes hores menys. Les adversitats petites o grans poden semblar com la fi del món si no es gestionen adequadament.

L’impacte emocional que pot tenir per a un estudiant universitari adonar-se que el que va decidir estudiar no és el que esperava pot ser enorme i això pot portar-ho, en el millor dels casos, a canviar de carrera i, en el pitjor, a ajornar els seus estudis definitivament.

En les primeres sis setmanes de vida universitària es produeixen grans canvis per a l’estudiant, pel fet que es veu obligat a passar d’un ambient conegut i relativament segur a un món més individualista i desconegut, en el qual ha de valer-se per si mateix.

 També constitueix l’inici d’un període crític d’adaptació que planteja diversos reptes en trencar la unió familiar i social coneguda i passar a conviure amb companys de diversos marcs socioeconòmics i culturals.

 Les demandes acadèmiques, els horaris i especialment els exàmens, actuen com a estressors que poden desencadenar estats d’estrès, ansietat, alteracions del somni, l’alimentació i de l’humor.
La tristesa apareix, en alguns moments, per a recordar-nos que la nostra família o amics pot ser que estiguin lluny i que són importants per a nosaltres. Però pot ocórrer que aquestes emocions siguin massa intenses i donin lloc a possibles alteracions en el nostre dia a dia.

La solitud és un altre dels factors que afecten l’estudiant davant les dificultats per a encaixar en el context universitari després de no oblidar els forts llaços d’amistat que van deixar en el batxillerat, la qual cosa pot generar aïllament social.

El burnout acadèmic fa referència al sentiment d’esgotament emocional experimentat per l’estudiant universitari a causa de les demandes acadèmiques, derivant posteriorment en una actitud cínica i poc compromesa amb la feina de casa estudiantils, a més de creences de poca capacitat en les activitats que realitza.

Més d’un terç dels estudiants universitaris de primer any en vuit països industrialitzats de tot el món (Austràlia, Bèlgica, Alemanya, Mèxic, Irlanda del Nord, Sud-àfrica, Espanya i els Estats Units) informen de símptomes consistents amb un trastorn de salut mental diagnosticable, segons un estudi publicat per l’Associació Estatunidenca de Psicologia. El trastorn depressiu major va ser el més comú, seguit pel trastorn d’ansietat generalitzada, segons les troballes d’aquest estudi.

Si ets un estudiant i necessites atenció psicològica però creus que la teva economia no t’ho permet, contacta amb nosaltres i avaluarem la teva situació econòmica i personal concreta. En Canvis volem ajudar a totes les persones a recuperar la seva qualitat de vida i benestar mental amb independència del seu nivell social i/o econòmic.

Per això volem facilitar a totes aquells estudiants que desitgin o necessitin iniciar un procés terapèutic amb els nostres psicòlegs amb part del seu cost subvencionat pel nostre centre sanitari de psicologia clínica.

Situacions clíniques beneficiàries de la subvenció parcial per a estudiants:

 • Depressió
 • Ansietat
 • Fòbies
 • Duel
 • Aïllament social
 • Situacions Post Traumàtiques
 • Víctimes de violència de gènere

Tipus de teràpia incloses en la subvenció parcial a estudiants:

Sol·licitar informació

  Nom i cognoms (*)

  Email (*)

  Telèfon (*)

  Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

  Missatge

  Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

  .