En el centre sanitari de psicologia clínica Canvis de Barcelona oferim la possibilitat de realitzar teràpia psicològica professional a distància per vídeo trucada mitjançant Skype des de la intimitat i comoditat de la teva casa. Els nostres psicòlegs t’ajudaran a resoldre els problemes que compliquen i dificulten el teu benestar personal estiguis on estiguis.

Per a la teràpia online, t’assignarem al psicòleg que millor s’adapti a tu i les teves necessitats emocionals. Tots els nostres psicòlegs són professionals llicenciats i col·legiats amb àmplia experiència terapèutica en les seves corresponents especialitats, pots conèixer-los aquí.

No es tracta d’un nou tipus de teràpia psicològica, sinó d’un nou mitjà de comunicació per a fer que la teràpia sigui més accessible, còmoda i pràctica per a totes aquelles persones que el requereixin a causa de les seves circumstàncies.

En les sessions de teràpia online per vídeo trucada, s’aplicarà la mateixa metodologia i les mateixes regles de confidencialitat que en la teràpia presencial en el nostre centre de psicologia atès el codi deontològic del psicòleg.

Es realitzarà un primer contacte gratuït i sense compromís en el qual podràs explicar-nos què t’ocorre, antecedents, quines cerques, quin és el teu nivell de motivació i començar a entaular confiança amb ell per a millorar l’aliança terapèutica.

A més, aquest contacte servirà per a informar i assessorar la persona sobre el funcionament específic de la teràpia online i proposar una data per a la primera sessió de psicoteràpia.

Si vols saber més sobre aquest procés o vols començar sessions de teràpia online amb nosaltres, emplena les dades del formulari i ens posarem en contacte amb tu com més aviat millor. Si ho prefereixes, telefona’ns al 934 87 46 66 de dilluns a divendres de 09:00h a 21:00h.

Per a poder realitzar teràpia online solament necessitaràs:

 • Una adreça de correu activa i/o telèfon per a poder realitzar un contacte previ.
 • Connexió a internet en el lloc on estaràs.
 • Un ordinador, tauleta o telèfon intel·ligent amb cambra.
 • Un usuari en Skype per a connectar-nos mitjançant vídeo trucada.
 • Un lloc tranquil on disposis de privacitat per a tractar aspectes relatius a la teva vida personal sense que terceres persones t’escoltin.

La teràpia online va dirigida a totes aquelles persones interessades a realitzar un tractament psicològic en el nostre centre de Barcelona i que, per determinades circumstàncies, no és possible fer-ho de forma presencial. Per exemple:

 • Persones residents en països estrangers per estudis o motius laborals que desitgen ser tractats per un psicòleg espanyol.
 • Persones que resideixen en llocs de difícil accés per a desplaçar-se al centre de psicologia o perquè el psicòleg pugui realitzar la teràpia a domicili: zones rurals, pobles petits o llunyans, etc.)
 • Persones que viatgen sovint i passen temporades lluny del seu lloc de residència habitual impedint una teràpia continuada en una ubicació concreta.
 • Persones amb dificultats per a desplaçar-se fins al nostre centre de psicologia de Barcelona, ja sigui per raons econòmiques, psicològiques o físiques.

Hi ha diferents estudis en l’actualitat que posen de rellevància l’eficàcia de la teràpia online per a pacients amb problemes d’ansietat, depressió, fòbies o addiccions a més d’altres trastorns psicològics: Swinson, R. P. i col. (1995), Alfred Lange i col. (2003), Kessler Sr. i col (2009) o Gallego, M.J. i col (2011).

En un estudi del 2013, el professor AndreasMaercker de la Universitat de Zurich conclou que la teràpia online és igualment efectiva que la presencial per al cas concret de l’estudi: persones amb problemes de depressió.

L’A.P.A (Associació Americana de Psicologia), afirma que la teràpia online és tan eficaç com la presencial, i en alguns casos, s’han obtingut millors resultats que amb la teràpia psicològica presencial en usuaris amb condicions particulars.

Per part seva, CMAJ (Canadian MedicalAssociation Journal) va publicar una revisió basada en evidències científiques en la qual es determinava que La Teràpia Cognitiva Conductual (TCC) aplicada online, combinada amb l’atenció clínica, va resultar beneficiar a persones amb depressió, ansietat o angoixa emocional.

Per mitjà de la teràpia online, és possible realitzar sessions que ajudin les persones en situacions com:

 • Estrès i ansietat: fòbies, fòbia social, trastorn de pànic, agorafòbia, estrès post-traumàtic o trastorn obsessiu compulsiu.
 • Problemes depressius, d’autoestima, duel emocional o crisi existencial.
 • Trastorns d’alimentació: bulímia i anorèxia.
 • Addiccions en general i abusos de substàncies.

El tractament psicològic facilitat mitjançant Skype pel psicòleg assignat, consistirà en una sèrie de tècniques i exercicis pràctics de reconeguda eficàcia que repercutiran positivament sobre les teves emocions, conductes, pensaments, relacions afectives i/o socials.

Recorda, el teu psicòleg no et jutjarà, et facilitarà les eines per a millorar el teu benestar emocional. Estem per a ajudar-te.

Igual que en la teràpia psicològica presencial, les fases de la teràpia realitzada per Skype són:

 • Avaluació i identificació del problema.
 • Disseny de teràpia i plantejament d’objectius.
 • Posada en marxa de solucions.
 • Seguiment.

Si vols i és factible per a tu, sí. L’objectiu de realitzar la teràpia online per vídeo trucada mitjançant Skype és adaptar-se a tu segons les teves circumstàncies.

 • Estalvia temps: Pots connectar-te des de qualsevol part del món, sense desplaçaments fins al centre de psicologia evitant embussos, cerca d’aparcament, aglomeració o retard en transports públics, etc.
 • Anonimat: Al no haver de desplaçar-te fins a un lloc determinat, ningú et veurà entrar en la consulta del psicòleg.
 • Seguretat i comoditat: La teràpia online proporciona una major sensació de seguretat, continues estant en el teu entorn de confort, un lloc conegut i familiar.
 • Accessibilitat: Per a persones amb limitacions físiques que dificultin el desplaçament, la teràpia online és una oportunitat beneficiosa.
 • Estalvia costos: Al no haver de desplaçar-te fins a un centre de psicologia, t’estalvies el cost associat al desplaçament.

Per a la teràpia per vídeo trucada utilitzem Skype, un programari segur i estable per a la comunicació entre usuaris online. No és descartable tampoc l’ús d’altres eines més sofisticades que puguin ser suggerides per la persona que sol·licita la teràpia o el psicòleg.

Les sessions de teràpia online per vídeo trucades  s’agençaran respectant l’horari que s’ajusti a les necessitats i preferències de la persona interessada i del psicòleg assignat.

Sí, pots comunicar-nos qualsevol canvi d’horari per a una sessió de teràpia online prèviament agençada bé per correu o per telèfon fins a 24h abans de l’hora concertada.

Una fallada de connexió a internet o una incidència puntual amb l’ordinador és una possibilitat que cal contemplar en la teràpia online.

En cas que ocorri qualsevol incidència ja sigui per part del psicòleg o de la persona interessada, quedarà pendent la sessió pagada que no s’hagi pogut dur a terme o bé, el temps pendent per a finalitzar-la.

Encara que la teràpia online ofereix una sèrie d’avantatges a tenir en compte, aquesta modalitat no està recomanada per a persones amb un trastorn psicològic greu i/o amb cert risc de suïcidi.

Hi ha situacions com a fòbies, pors o ansietats que pels exercicis aplicats en el seu tractament, requereixen al pacient present en la consulta.

En cas de no tenir suficients coneixements sobre internet o bé una connexió de baixa intensitat i qualitat s’entorpiria la teràpia pel que, en aquests casos, és recomanable realitzar la teràpia de forma presencial en el centre de psicologia.

Cada cas és únic, i el psicòleg abans d’iniciar qualsevol tractament psicoterapèutic avaluarà si la modalitat online és pertinent.

 

Teràpia psicològica per internet

 

Tractaments psicològics en línia per videotrucada

 

Sol.licita informaciò

  Nom i cognoms (*)

  Email (*)

  Telèfon (*)

  Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

  Missatge

  Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

  .