Tractament trastorns ansietat i estrès en el centre de psicologia Canvis de Barcelona amb psicòlegs professionals

Teràpia psicològica per a trastorns d’ansietat i / o estrès a Barcelona

Totes les persones sentim ansietat i/o estrès ocasionalment al llarg de les nostres vides. L’ansietat és una reacció natural que afecta al cos i a la ment la funció bàsica de la qual és la supervivència. És la més comuna i universal de les emocions.

Quan de manera freqüent tenim preocupacions i pors o terror de manera intensa, excessiva i persistent que ens causen ansietat en situacions diàries parlem d’un trastorn d’ansietat que ha de ser tractat per un psicòleg professional.

S’estima que els trastorns d’ansietat afecten el 10% de la població mundial. Segons l’OMS, al voltant de 260 milions de persones en el món van sofrir trastorns associats a aquesta emoció durant 2017. El Consell General de Psicologia d’Espanya estima que nou de cada 10 espanyols van patir estrès i ansietat aquest mateix any.

Els símptomes dels trastorns d’ansietat i els relacionats amb l’estrès poden començar en la infància o durant l’adolescència i continuar fins a l’edat adulta. Aquests sentiments ansiosos i de pànic són difícils de controlar i desproporcionats en comparació amb el perill real i solen perdurar en el temps i anar en augment sense tractament.

Patir algun trastorn d’ansietat o relacionats amb l’estrès no solament implica estar preocupat, Pot causar o empitjorar altres aspectes de la teva vida: augmenta el risc de patir depressió, genera problemes per a dormir (insomni), aïllament social, problemes digestius o intestinals, maldecaps, dolor crònic, problemes en l’entorn escolar o laboral, etc.

Si pateixes un trastorn d’ansietat o estrès, els psicòlegs del centre de psicologia Canvis de Barcelona, podem ajudar-te en el tractament mitjançant teràpia dels diferents tipus que existeixen:

 • Agorafòbia
 • Trastorn d’ansietat generalitzada TAG
 • Trastorn obsessiu compulsiu TOC
 • Trastorn d’estrès posttraumàtic TEPT
 • Hipocondria: Trastorn d’ansietat per malaltia
 • Trastorn per estrès agut
 • Crisi d’angoixa i trastorn d’angoixa
 • Atacs de pànic
 • Mutisme selectiu
 • Fòbia social
 • Fòbies específiques

La psicòloga o psicòleg del nostre centre de Barcelona t’ajudarà a tractar l’ansietat i l’estrès perquè aprenguis a reconèixer i identificar els pensaments la provoquen i aprenguis les eines i tècniques necessàries aconseguir el benestar.

Els nostres psicòlegs professionals treballen molt més allà dels símptomes per a garantir canvis sòlids i duradors en la teva qualitat de vida.

El psicòleg realitzarà una entrevista clínica per a detectar els signes i símptomes així com valorar la seva intensitat, freqüència, gravetat i el grau en què interfereixen en el funcionament personal i social de la persona que sofreix algun trastorn d’ansietat o relacionats amb l’estrès.

El tractament psicològic varia per als diferents tipus d’ansietat o els relacionats amb l’estrès, però bàsicament l’objectiu de la teràpia amb un dels nostres psicòlegs és conèixer i reconèixer que genera ansietat o l’estrès i adquirir les eines necessàries per a manejar les nostres percepcions i reaccions davant allò que ens genera angoixa, irritabilitat, estrès i ansietat.

La psicòloga o psicòleg també proporciona tècniques per a disminuir l’ansietat i l’estrès, la més important quant a validesa és la relaxació, ja que no provoca efectes secundaris, redueix l’ansietat, l’estrès i millora el somni per a aconseguir un descans reparador.

Existeixen una sèrie de tècniques i teràpies psicològiques que, en funció del trastorn d’ansietat o de l’estrès concret que calgui tractar, poden ser emprades per la psicòloga o psicòleg com per exemple, la teràpia d’exposició.

En el centre de psicologia Canvis de Barcelona no som partidaris del tractament farmacològic dels trastorns d’ansietat tret que la seva extrema gravetat el requereixi. Un ansiolític tapa el símptoma que produeix i provoca el trastorn però no el cura ni cerca la seva causa. A més, la dependència dels ansiolítics és una de les més difícils de tractar. el debriefing o la tècnica conductual de dessensibilització entre altres.

Un trastorn d’ansietat o relacionat amb l’estrès ha de ser tractat quan:

 • No s’identifiquen altres causes.
 • L’ansietat és molt agobiant.
 • L’ansietat interfereix amb la vida quotidiana a qualsevol nivell: social, familiar, afectiu, laboral i/o escolar, etc.
 • L’ansietat no es deté espontàniament als pocs dies.

El diagnostico per part dels psicòlegs del centre de psicologia Canvis de Barcelona dels diferents tipus de trastorns d’ansietat i estrès es basa en els seus signes i símptomes característics recollits en diferents manuals professionals de caràcter internacional com DSM-5 (Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals de l’Associació Americana de Psiquiatria) que descriu els símptomes específics i exigeix l’exclusió d’altres causes dels símptomes.

Els antecedents familiars són un punt clau de referència que ajuda a establir el diagnòstic en existir una predisposició genèrica hereditària.

Tots els trastorns d’ansietat i de l’estrès es caracteritzen per presentar símptomes d’ansietat, però són molt diferents les característiques de cada trastorn. A més, la capacitat per a tolerar un nivell donat d’ansietat és variable en cada persona.

Els símptomes més habituals en els diferents tipus de trastorns d’ansietat són:

 • Sensació de nerviosisme, agitació, irritabilitat i/o tensió.
 • Por incontrolada: sensació de perill imminent, pànic i/o catàstrofe.
 • Problemes per a conciliar o mantenir el somni,
 • Desrrealització (sensació d’irrealitat) o despersonalització (estar separat d’un mateix).
 • Pors i/o reocupació excessiva que interfereix en el teu treball o estudis, relacions socials, familiars i/o afectives i altres aspectes de la teva vida.

La por, la preocupació, l’estrès i l’ansietat que sents causa malestar físic difícil de controlar. Com:

 • Augment del ritme cardíac i respiració accelerada
 • Sudoració, tremolors, èczemes, alopècia, sobresalts.
 • Fatiga: sensació de cansament i feblesa.
 • Alteracions immunitàries: al·lèrgies.
 • Parestèsies: sensació d’entumiment o formigueig.
 • Variacions tèrmiques tals com esgarrifances o sufocacions.
 • Problemes gastrointestinals: marejos, diarrea o restrenyiment, gastritis, dolor abdominal.
 • Problemes genitourinaris: micció freqüent, ejaculació precoç, frigidesa, impotència.

Els pacients de malalties cròniques tenen més risc de sofrir trastorns d’ansietat o relacionats amb l’estrès generant doble càrrega en les seves vides i generalment l’empitjorament de la malaltia que pateixen.

Les dones tenen el doble de possibilitats de patir trastorns d’ansietat o estrès associats sobretot a factors familiars.

Els trastorns d’ansietat i estrès en homes solen estar lligats a aspectes econòmics i laborals.

La incidència es dispara entre estudiants universitaris, que no han complert els 35 anys, amb independència del gènere per la sobrecàrrega dels seus estudis i la incertesa del futur.

En l’adolescència prevalen els trastorns obsessius i els desencadenants van lligats a la pròpia imatge, l’acceptació social i les incerteses i/o expectatives de futur.

Els nens sofreixen fòbies i trastorns d’ansietat vinculats al seu desenvolupament evolutiu, l’adaptació a l’escola i complir les expectatives dels pares.

En bebès nounats la causa sol ser la necessitat de contacte. D’un a dos anys és habitual l’ansietat de separació.

Existeixen alguns factors que poden incrementar la possibilitat de patir un trastorn d’ansietat o relacionats amb l’estrès:

 • Traumes: els nens que van presenciar esdeveniments traumàtics, van ser víctimes de maltractaments o violència durant la infància tenen major risc de patir algun trastorn d’ansietat al llarg de les seves vides. Els adults que estiguin vivint alguna situació traumàtica també poden sofrir trastorns d’ansietat i estrès.
 • Estrès derivat d’una malaltia: El diagnostico medico d’una malaltia greu o els problemes de salut freqüents, poden causar una gran preocupació en les persones propiciant que es manifestin trastorns d’ansietat i/o estrès.
 • Personalitat: Determinats tipus de personalitat són més propensos a manifestar trastorns d’ansietat o relacionats amb l’estrès.
 • Temperament
 • Antecedents familiars: els trastorns d’ansietat o estrès poden ser de caràcter hereditari pel que, tenir familiars consanguinis que sofreixen aquests trastorns augmenta o estrès el risc de patir-los.
 • Estrès acumulat: El cúmul de situacions estressants de la vida quotidiana pot provocar ansietat excessiva.
 • Consum de substàncies: El consum, ús indegut o l’abstinència de drogues, alcohol o fàrmacs pot provocar o empitjorar l’ansietat i l’estrès.
 • Patir altres trastorns mentals: Els trastorns d’ansietat o relacionats amb l’estrès solen estar vinculats i ser part d’altres trastorns mentals.
Primera visita gratuïta amb els nostres Psicòlegs a Barcelona per al tractament de trastorns d'ansietat i de l'estrès
Sol·licitar informació:

Tractament trastorns d’ansietat i estrès

  Nom i cognoms (*)

  Email (*)

  Telèfon (*)

  Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

  Missatge

  Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

  .

  Psicòlegs de Barcelona amb descomptes, ajuts i subvencions per a aturats, estudiants, opositors, jubilats, pensionistes, vidus, etc.

  En Canvis, a més de facilitar de forma gratuïta, un primer contacte amb un psicòleg a Barcelona disposem d’un programa de subvencions facilitar l’accés a diferents modalitats de teràpia a honoraris reduïts.

  El programa de tractaments psicològics subvencionats del nostre centre de psicologia accessible per: