Psicòlegs a Barcelona amb descompte a teràpia psicològica per al tractament d'estrès derivat de l'coronavirus

Tractament psicològic subvencionat parcialment a persones amb estrès arran de l’Covid-19

La situació actual que estem vivint a nivell mundial amb la pandèmia provocada pel Covid-19 està generant en molts de nosaltres uns nivells d’ansietat i estrès molt elevats, que si no es tracten o canalitzen d’una forma adequada, poden acabar convertint-se en problemes a llarg termini.

Quan parlem de trauma, ens referim a la ferida psicològica que deixa qualsevol experiència que tingui un fort impacte emocional sobre la persona, generant estrès. Habitualment relacionem la paraula “trauma” amb grans catàstrofes naturals, guerres, accidents, violència sexual, actes terroristes, etc. Però qualsevol esdeveniment altament estressant, difícil d’oblidar i que interfereix de manera significativa en el nostre dia a dia, el podem considerar traumàtic.

Actualment ens trobem en estat d’incertesa constant, sense saber què pot passar-nos demà a tots els nivells (salut, ocupació, diners, relacions socials, mobilitat, etc) amb l’amenaça constant a emmalaltir i fins i tot morir per coronavirus, nosaltres o els nostres sers estimats.

Hem de conviure amb la preocupació d’enfrontar-nos a un enemic invisible que pot contagiar-nos només pel fet de “tocar, parlar o respirar”, i això genera un enorme estrès. La sensació constant d’amenaça i perill que acompanya a la pandèmia per Covid-19 és en si mateixa traumàtica per a moltes persones.

Els psicòlegs i psicòlogues del centre de psicologia Canvis de Barcelona estem atenent persones afectades per la situació actual desencadenada per la malaltia del virus Covid-19. Sabem el difícil que resulta habituar-se i viure en aquesta nova realitat en la qual, tots sofrim d’alguna manera les dificultats adverses en produir-se un canvi tan brusc en el nostre entorn personal, emocional, familiar i professional.

Per això, el centre sanitari de psicologia clínica Canvis de Barcelona, ha creat un programa de tractaments psicològics subvencionats parcialment destinat a les persones afectades per situacions d’estrès agut o posttraumàtic que necessitin suport per part d’un psicòleg professional però travessen una situació d’escassos recursos econòmics que els impedeix l’accés a teràpia per a tractar els diferents estats emocionals que travessen.

Poden accedir a una subvenció  parcial en el cost de les diferents modalitats de teràpia per part d’un psicòleg del centre de Psicologia Canvis de Barcelona totes aquelles persones que han viscut una situació altament estressant a causa de la crisi sanitària, econòmica i social generada per la pandèmia del virus Covid-19.

Per a beneficiar-se d’aquesta subvenció en els tractaments psicològics del nostre centre no és necessari haver viscut en primera persona la situació traumàtica per a sofrir un trauma. El solo fet de sentir parlar o presenciar successos traumàtics ens pot generar un trauma amb conseqüències a llarg termini. I aquests dies, a més d’estar confinats, la informació que ens arriba de l’exterior, moltes vegades, és alarmant i ens pot generar preocupació i por.

Segons diferents estudis i recerques, i els manuals diagnòstics per a problemes mentals actuals, existeixen una sèrie de símptomes que són presents en la majoria de persones afectades per un succés traumàtic.

 • Irritabilitat.
 • Atacs d’ira sobtats.
 • Respostes exagerades de sobresalt.
 • Dificultats per a dormir, insomni.
 • Molèsties corporals: maldecaps, opressió en el pit, males digestions, dolors musculars per tensió, etc.
 • Preocupacions excessives o idees negatives sobre el món, un mateix, el futur, etc.
 • Records intrusius de l’ocorregut: imatges que ens vénen al capdavant una vegada i una altra, malsons, sensació d’estar revivint el succeït en el passat.
 • Evitació de tot allò que ens recordi el succés traumàtic (persones, llocs, etc).
 • Por de sortir de casa, aïllament. Dificultats per a afrontar la volta a la “normalitat”.

Quan tot això interfereix de manera significativa en el nostre benestar i en el nostre dia a dia, i tenim la sensació d’haver perdut el control de la situació és important que realitzem una consulta als professionals de la psicologia per a prevenir i evitar que el problema es converteixi en un trastorn crònic.

Els psicòlegs del centre de psicologia Canvis de Barcelona, et brindem suport perquè puguis realitzar una correcta descàrrega de tot el viscut i no et generi un bloqueig emocional, per a això et proporcionem un context segur i t’ajudem a elaborar i integrar aquesta situació tan difícil perquè la puguis assimilar sense que resulti traumàtica, podent deixar-la en el passat.

El psicòleg o psicòloga que et proporcioni la teràpia sempre respectarà el ritme, els límits i les necessitats de cada persona. Ens adaptem plenament a tí i al teu procés personal per a aconseguir el major benefici de la teràpia i els millors resultats per a la teva salut.

 • El confinament, la pèrdua de llibertat i mobilitat. Podent generar situacions de solitud, o per contra dificultats en la convivència.
 • Les pèrdues: la mort d’un ser estimat sense haver-nos pogut acomiadar.
 • La malaltia: en una situació de col·lapse sanitari.
 • La pèrdua d’ocupació total o parcial i la incertesa generada davant la situació de crisi econòmica a nivell mundial. O els problemes generats pel teletreball, per exemple quan s’ha de conciliar amb la vida familiar, estant els nens a casa.
 • L’amenaça de poder contreure la malaltia. Les imatges impactants que ens arriben a través dels mitjans de comunicació a causa de l’elevat nombre de morts.
 • La situacions d’estrès viscudes pels professionals de la salut i dels serveis bàsics.

La pandèmia del coronavirus està generant una enorme sensació d’impotència, pèrdua, culpa, frustració i por que ens pot deixar seqüeles emocionals o psicològiques a mitjà o llarg termini. Davant aquesta situació, no totes les persones ho estem vivint de la mateixa manera, ja que les nostres reaccions depenen de molts factors: personalitat, situació personal, esdeveniments viscuts, etc.

En el programa de subvencions parcials en teràpies i tractaments psicològics a persones amb estrès posttraumàtic derivat de la crisi pel coronavirus del centre de psicologia clínica Canvis de Barcelona estan exclosos els següents trastorns:

 • TMS – trastorn mental sever
 • TLP – trastorno límit de la personalitat
 • Addiccions
psicoleg barcelona coronavirus covid19

 

 

Sol·licitar informació

  Nom i cognoms (*)

  Email (*)

  Telèfon (*)

  Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

  Missatge

  Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

  .