D’ençà que naixem entrem a formar part d’un grup. El primer al qual pertanyem és la família: pare i mare. Més tard ho ampliem amb uns altres: avis, oncles i cosins. Després és l’escola, els amics, el treball… El paper dels pares és molt important en el desenvolupament físic i emocional del nen.

Li ensenyen a viure en funció de la seva pròpia experiència, la que han viscut en la seva pròpia família i la que han continuat aprenent en altres relacions que ha trobat en la seva història personal.

L’experiència de ser pares pot ser alegre, un moment vital compartit en un sentiment que pot representar un creixement i una satisfacció tant per al nen com per als pares, sempre que les relacions es desenvolupin en un clima d’afecte i comprensió. Les preocupacions que apareixen amb més freqüència en els pares són: alguna conducta del nen, el seu rendiment escolar, com acostar-se a ells, la seva forma de comunicació, etc..

Altres vegades, les preocupacions poden aparèixer de la novetat que implica enfrontar-se a situacions noves per al número de ser pares. Proposem un grup de treball que ofereix un espai psicològic de reflexió portat a un psicòleg. El grup podrà compartir preguntes o inquietuds en relació amb el creixement del nen o a relació amb l’experiència de ser pares. L’objectiu és tractar d’entendre als nens, entendre el paper dels pares i per tant, equipa’t amb les eines que fomentin el desenvolupament d’aquests i facilita la comprensió de les relacions que s’estableixen en la família.

Dirigit a pares i mares.

L’adolescència és un moment crucial en la vida, ja que suposa la pèrdua de la condició de nen i la cerca d’una nova identitat. L’adolescent necessita afermar capacitats que es posen a prova en el seu grup d’iguals. És un període de molts duels a elaborar tant per a l’adolescent com per a la seva família i entorn. És un moment ple de contradiccions, confús, ambivalent, dolorós, caracteritzat per sensació de conflictes amb el mitjà familiar i social. Una bona evolució és fonamental per a poder continuar amb el desenvolupament, progrés i consolidació de la identitat d’adult.

Amb la finalitat d’ajudar als pares en aquesta difícil etapa, Canvis ofereix aquesta activitat grupal organitzada en un nombre delimitat de sessions temàtiques.

Es tracta d’aclarir, entendre, enfrontar conflictes i identificar situacions que serveixin als pares com eines per a ajudar als seus fills en el difícil procés de convertir-se en persones adultes.

Els temes a tractar es podran recordar a cada grup segons les seves inquietuds.

Programa del taller

 • L’adolescència, cerca de si mateix i de la identitat: canvis físics i emocionals
 • Progressiva separació dels pares i canvis en l’exercici de l’autoritat.
 • El pas del grup familiar al grup d’amics.
 • Els canvis que imposa l’adolescent en la dinàmica familiar en anar deixant de ser nen,
 • Com identificar i prevenir conductes que podrien ser de risc.

DE MOMENT NO HI HA DATES PER AQUEST TALLER

Inscriu-te al taller

  Nom i cognoms (*)

  Email (*)

  Telèfon (*)

  Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

  Missatge

  Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

  .