Estàs preparat per a la paternitat o maternitat? Curs de preparació per a ser pares i formar una família a Barcelona impartit per psicòlegs professionals

Què és la preparació per a ser pares?

La primera gran aventura que viu l’ésser humà és el seu naixement. Com sigui acollit el nou ser serà de vital importància en el seu futur desenvolupament. Per a això, és necessari que les mares i/o pares es preparin per a ser protagonistes d’aquest gran moment i poder rebre en òptimes condicions al nou membre de la família.

S’inicia així des del primer moment de la vida, un vincle d’amor i compromís. Això no exclou que en aquesta nova etapa vital apareguin dubtes sobre quin tipus de fill desitjaríem tenir, quines fantasies ens acompanyen, quines són les nostres capacitats i temors… En definitiva, preguntes sobre la nostra funció com a mares i pares.

Tenir un fill ens brinda l’oportunitat de continuar creixent i és un repte que ens serveix per a afrontar qüestions que no hem resolt en la nostra infància. És un viatge d’obertura mental, de descobriment de nous sentiments i de continuar aprenent.

Poder gaudir dels fills i compartir amb ells nous descobriments és important per a nosaltres mateixos i per a un bon desenvolupament de la personalitat del nou ésser.

Per això, l’embaràs és un bon moment per a compartir amb professionals experts els desitjos, projectes, fantasies i somnis propis d’aquesta etapa, i així poder acollir al bebè en òptimes condicions i vetllar pel seu bon desenvolupament emocional.

En Canvis, treballem la preparació per a ser pares tenint en compte els múltiples estressors que sorgeixen davant la perspectiva de la parentalitat.

Per això, les tasques que duem a terme estan encaminades al suport en les diverses dificultats que es presenten davant la futura paternitat i maternitat, tenint en compte les diferents circumstàncies en les quals pot formar-se una família:

 • Acompanyament en la seva decisió d’acollir-se a un mètode de Reproducció Assistida.
 • Suport a la dona en la decisió de formar una família bufó-parental en tot el procés, des del primer moment fins al final d’aquest procés.
 • Acompanyament a la dona o a la parella de futurs pares o mares abans de l’embaràs, però també durant la gestació, el part, el postpart i lactància.
 • Aprenentatge integrador i adquisició de recursos per a augmentar la seguretat i la confiança, tenint en compte aspectes biològics, psicològics i socials de cada persona i nucli familiar.
 • Clarificació sobre la funció de ser pares/mares: preguntes, dubtes, mites, necessitats o capacitats a explorar etc.
 • Buidar dubtes sobre la rebuda del bebè per part de l’entorn, amics, germans i altres membres de la família.Informació sobre fisiologia, canvis corporals, desenvolupament del part, postpart i lactància.
 • Por al canvi d’etapa vital
 • Inquietud davant la maternitat en solitari
 • Dubtes sobre l’embaràs, part i postpart
 • Por al part
 • Inseguretats
 • Por a no saber cuidar del bebè
 • Preparació per a la lactància
 • Mancada de recursos per a afrontar dificultats
 • Desig de cuidar la relació de parella

Aquesta modalitat de tractament pretén acompanyar als futurs pares i mares en un moment clau del seu cicle vital, fet que comporta, de base, el benefici de comptar amb un professional que pugui resoldre els dubtes i inquietuds que sorgeixen davant la proximitat de la parentalitat. La preparació per a ser pares ajuda a reduir les pors que apareixen units a l’embaràs, part i postpart, així com al propi fet de ser pares o mares.

El nostre enfocament serveix a les mares i pares, a més, per a prevenir problemes o dificultats que, si són tractades a temps, podran resoldre’s de forma positiva per a ells mateixos i per al nounat en el seu futur desenvolupament: com a persona sana, lliure i compromesa amb la societat.

Uns altres dels beneficis d’aquest tipus de tractament són l’augment de la seguretat i confiança en si mateixos dels futurs pares, l’augment del coneixement sobre la parentalitat i l’adquisició d’eines per a combatre les situacions conflictives esdevenidores.

Davant la perspectiva de convertir-nos en mares i pares, és freqüent que apareguin pors i múltiples dubtes, tant sobre el procés de l’embaràs com sobre el part, postpart i, sobretot, la criança. La por davant el desconegut és un dels més freqüents en les persones, especialment en el cas d’una responsabilitat tan gran com ho és portar un nou ser al món.

Per això, la preparació per a ser pares és una bona opció per a aquelles persones que vulguin adquirir eines per a emprar en el seu nou rol com a pares i mares, així com augmentar la seva autoestima com a cuidadors. La preparació per a ser pares proporciona informació i acompanyament en tot el referent a la gestació i la criança, per la qual cosa és una font de suport professional que, en definitiva, promou el benestar de la parella i el futur bebè.

En el tractament de preparació per a ser pares, treballem als següents nivells:

 • Acompanyament a nivell individual a la dona que ha decidit tenir un fill sense el suport d’una parella.
 • Entrevistes individuals i acompanyament amb la parella de futurs pares o mares en tot el procés.
 • Assessorament i treball psicològic en grups reduïts formats per:
  • Dones que han decidit formar una família bufó-parental
  • Parelles de futurs pares o mares.

La durada del tractament és una cosa molt difícil de determinar, atès que cada cas té les seves particularitats i no hi ha una forma exacta de delimitar el nombre de sessions que seran necessàries.

És habitual tenir aproximadament 10 sessions i valorar la necessitat de continuar o no amb el programa, així com la freqüència en què se succeeixin les visites.

Primera sesión de terapia psicológica gratis en Barcelona

 

Sol·licitar informació: Ser pares

  Nom i cognoms (*)

  Email (*)

  Telèfon (*)

  Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

  Missatge

  Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

  .

   

  Terapia psicológica subvencionada en Barcelona

   

  En Canvis, a més de facilitar de forma gratuïta, un primer contacte amb un psicòleg a Barcelona disposem d’un programa de subvencions facilitar l’accés a diferents modalitats de teràpia a honoraris reduïts.

  El programa de tractaments psicològics subvencionats del nostre centre de psicologia accessible per: