Primera consulta gratuïta amb els psicolègs de Canvis a Barcelona

Primera consulta gratuïta amb els nostres psicolègs

En la nostra vida es donen un conjunt de situacions i/o circumstàncies que ens generen malestar emocional. Decidir fer el pas i buscar ajuda al psicòleg en moltes ocasions no és una decisió fàcil ja que pot haver-hi pors, vergonya, incertesa i fins i tot desesperança. Una altra raó la qual ens impideix  buscar ajuda psicològica és la situació econòmica que atravessem.

Tots vivim moments en els quals ens sentim perduts o superats per determinades situacions, o fins i tot sentim que necessitem un canvi per a millorar determinats aspectes de nosaltres mateixos. Per a això és necessari un creixement personal, que s’adquireix a través de l’autoconeixement. Començar una teràpia psicològica és el primer pas. Aquesta t’ajudarà a resoldre aquest problema que t’angoixa, a millorar la teva autoestima i a potenciar els teus recursos i habilitats per a afrontar els moments difícils que puguin sorgir en el futur.

En el centre de psicologia Canvis de l’Eixample de Barcelona, considerem que una primera valoració psicològica ha de ser accessible a tothom i per això, establim una primera sessió informativa d’avaluació gratuïta i sense compromís amb un dels nostres Psicòlegs Residents. L’objectiu d’aquesta primera sessió informativa és conèixer el teu cas particular.

Durant la sessió inicial es comença a crear un ambient de confiança, on la persona que sol·licita ajuda serà escoltada i podrà expressar-se lliurement, mai per a ser jutjada sinó per a ser compresa.

És important que sàpigues que tota la informació que dones, en aquesta sessió, és absolutament confidencial. Quedarà recollida en un expedient clínic del nostre centre de psicologia que es tractarà segons la Llei de Protecció de Dades vigent i està subjecte al Codi Deontològic del Col·legi Oficial de Psicòlegs, quedant garantida la seva guarda i custòdia pel professional.

Després de realitzar aquesta primera sessió informativa, l’equip terapèutic de Canvis valorarà el teu cas i t’assignarà el Psicòleg Clínic que consideri idòni per tractar la teva situació, perquè puguis iniciar el tractament psicològic que sol·licites.

 

Dubtes freqüents abans d’anar al psicòleg

Una vegada que es comprova la certificació i la competència del psicòleg particular, la millor manera de triar a un psicòleg és acudint a una primera consulta i avaluar si se sent còmode i en confiança amb el terapeuta. Aquesta trobada pot avaluar-se en primer lloc a partir del sentiment de trobar-se enfront d’algú que comprèn el sofriment que un experimenta, i que sabrà ajudar a eliminar-lo.

No hi ha una llista concreta de situacions per les quals s’hagi d’anar al psicòleg, no tothom té dificultats en les mateixes coses.

Si alguna situació complicada ha alterat aspectes del nostre ritme de vida o davant un problema que no sabem com afrontar, apareixen sensacions d’ansietat, angoixa, tristesa, por, insomni… Aquests símptomes són indicatius que la persona es queda sense recursos a l’hora d’afrontar una determinada situació i podria ser un motiu per a acudir a un psicòleg.

Sí, per descomptat. Tu decideixes si vols que algun familiar o amic t’acompanyi a la consulta; no obstant això, excepte en els casos de teràpia de parella o teràpia familiar, la teràpia és individual pel que la persona que t’acompanyi haurà d’esperar en la sala d’espera del centre.

La durada de les sessions de teràpia psicològica amb el psicòleg, tant d’avaluació com de tractament, són de 45 minuts de durada. S’ha demostrat que sí la sessió s’allarga més temps, l’atenció disminueix i la visita és menys productiva.

La primera consulta gratuïta té una durada de  30 o 35 minuts.

Existeixen molts motius per a consultar a un psicòleg. Alguns poden ser temes puntuals que en poques sessions es poden resoldre. Uns altres poden ser trastorns que requereixin d’un major nombre de sessions de teràpia.

El nombre de sessions dependrà de molts factors: el tipus de problema, si hi ha més d’un, el temps que fa que es manté, la confiança en el canvi, la capacitat d’introspecció i la implicació de la persona en la teràpia.

En funció de la interferència del problema en la vida del pacient es pot fixar una sessió setmanal o quinzenal. A poc a poc les sessions poden anar espaiant-se i adaptant-se a les necessitats i ritme amb que es van manifestant millores.

La teràpia consisteix en la reeducació de la conducta, però comporta també un moment d’alleujament i comprensió en un context de seguretat, confidencialitat i discreció.

Es parteix d’un procés d’avaluació en el qual s’obté informació per a determinar-la dificultat o problema concrets i les seves causes. A continuació, es marquen objectius terapèutics, en funció dels quals es traça un pla terapèutic dirigit a aconseguir-los.

El principal motor en un procés de teràpia és el desig i interès de canviar algunes coses en la vida. Si aquest desig no existeix, en forma d’inquietud, interès, etc., el treball pot veure’s molt limitat. Aquesta inquietud pot expressar-se en forma d’honestedat del pacient, encara que no necessàriament. Existeix una espècie de resistència inconscient que és el que fa que el canvi no sigui tan fàcil d’aconseguir.

El repte d’una teràpia és buscar formes noves per a dissoldre aquests bloquejos que impedeixen el canvi i millorar.

Pots sol·licitar el canvi de psicòleg. La teràpia és en primer lloc una relació, i és important que et sentis còmode i en confiança en aquesta relació, d’això depenen els resultats que es puguin aconseguir.

En general s’estableix un diàleg però dependrà de la problemàtica i de les característiques del pacient. Hi haurà sessions en les quals parli més el pacient, per exemple durant l’avaluació i unes altres en les quals el psicòleg intervé més que el pacient.

No és necessari que hàgim sofert traumes per a tenir problemes. El psicòleg és un professional que t’ajudarà a trobar les claus per a solucionar tu malestar, a comprendre què et succeeix, a identificar els factors que mantenen aquesta dificultat, i a dotar-te d’estratègies, eines i habilitats que podràs aplicar al llarg de la teva vida en moltes altres situacions.

A vegades, psicòleg i psiquiatre fan un treball conjunt, de manera que el primer s’encarrega del tractament psicològic i el segon, del farmacològic.

El psicòleg és un professional de la conducta que utilitza el diàleg i la reestructuració mitjançant la teràpia davant els trastorns mentals no severs. El psicòleg realitza una avaluació, un diagnòstic, una intervenció i un tractament sobre els teus pensaments, les teves emocions i les teves conductes.

Un psiquiatre és un metge de la salut mental que pot receptar els fàrmacs que millor s’adaptin al problema que presenta però quan s’abandona la medicació si no se segueix una teràpia per a resoldre el problema és molt probable que la simptomatologia que presentava torni a manifestar-se.

En cas que sigui necessari sobre la base del grau de severitat o intensitat del problema o problemes de les persones que tractem, els psicòlegs de Canvis derivarien el cas al psiquiatre adequat.

Centre de psicologia Canvis

C/Balmes 104, Principal 2ª· 08008 Barcelona

 

Sol·licita una cita

    Nom i cognoms (*)

    Email (*)

    Telèfon (*)

    Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

    Missatge

    Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

    .

    Tractaments subvencionats

    En Canvis, primera consulta gratis, un primer contacte amb un psicòleg a Barcelona disposem d’un programa de subvencions facilitar l’accés a diferents modalitats de teràpia a honoraris reduïts.

    El programa de tractaments psicològics subvencionats del nostre centre de psicologia accessible per: