Teràpia de grup per a dones immigrants a Barcelona

Teràpia de grup per a dones migrants a Barcelona

Els problemes d’adaptació, sentir por, tristesa, ansietat, estrès i inseguretat, no poder dormir, trobar-se en un lloc estrany lluny dels teus sers estimats i els teus costums, sentir-se incompresa, sola o experimentar una intensa incertesa són sensacions habituals quan ets una immigrant a Barcelona que poden resultar difícils de manejar per tu mateixa.

Si a més ets mare, necessitaràs no sols suportar tot el que estàs sentint sinó també aprendre a manejar i identificar reaccions problemàtiques en els teus fills. Els nens i nenes també tenen sensacions com les teves derivades de l’emigració però la seva manera de viure-les, sentir-les i experimentar-les és diferent.

Tant si acabes d’arribar a Barcelona com si ja porta aquí un temps i tot això et resulta familiar, vols sentir-te millor, compresa i integrada en un grup posem a la teva disposició un espai segur en el qual compartir les teves experiències, sentiments i sensacions amb altres dones immigrants que estan passant per situacions iguals o similars a la teva.

Què és i en què em beneficia la teràpia de grup per a dones migrants a Barcelona?

La teràpia en grup facilita l’exploració de les nostres emocions, actituds i conductes, en un ambient de confiança i suport que promou el creixement intern de les persones.

La teràpia de grup per a dones immigrants a Barcelona és un lloc per a conèixer-se, respectar-se, descobrir-se i avançar amb l’ajuda d’una terapeuta i co-terapeuta que guiaran al grup de dones i facilitaran tècniques i claus per a promoure canvis en les actituds, conductes i emocions que ajudin les dones participants a veure la realitat des de diferents perspectives.

En cada sessió de la teràpia grupal es treballarà un tema específic. La terapeuta realitzarà una breu exposició del mateix per a a continuació poder abordar-ho des de la vivència i experiència individual i grupal.

La metodologia que s’utilitza en la teràpia de grup per a dones immigrants a Barcelona és molt pràctica i inclusiva, de manera que cada participant pugui transferir-lo en la seva pròpia persona.

Per què realitzar la teràpia en grup amb altres dones migrants a Barcelona?

Formar part del grup de dones immigrants a Barcelona afavoreix l’aprenentatge interpersonal i et permetrà superar l’aïllament, l’angoixa, el malestar i la desconfiança d’aquesta nova etapa de la teva vida.

En descobrir que altres dones han passat o senten el mateix i resoldre dubtes o compartir les teves emocions, sentiments i vivències facilita que es generin actituds de compromís i implicació al canvi i per tant, que et sentis millor.

En la teràpia de grup es busca reconstruir la confiança en una mateixa i en altres persones, és un lloc en el qual sentir-se cuidada, respectada i valorada. En el grup no es faran judicis de valor sobre les opinions o experiències d’altres persones, s’haurà d’escoltar a la resta de participants sense interrompre ni acaparar i s’ha de mantenir discreció sobre els temes tractats (confidencialitat).

Objectius de la teràpia de grup per a dones migrants a Barcelona

La dona immigrant es troba en una situació de major vulnerabilitat, sofreix prejudicis, discriminació i desigualtat d’oportunitats.

Els objectius de la teràpia de grup per a dones immigrants a Barcelona pretén no sols resoldre les dificultats emocionals de les dones que formen part del grup sinó que a més, obtinguin una experiència enriquidora de creixement i desenvolupament personal i social per a afavorir la seva integració.

Alguns dels objectius de la teràpia grupal són:

 • Apoderar a les dones participants.
 • Proporcionar la creació d’una xarxa social entre les participants.
 • Facilitar eines d’auto-cura, autonomia personal i autoestima.
 • Superar dificultats per a relacionar-se amb els altres.
 • Aprendre tècniques de relaxació i gestió emocional.
 • Prendre decisions difícils personals i/o professionals.
 • Promoció de l’autonomia personal.
 • Creixement i desenvolupament personal.
 • Afavorir i incrementar el benestar personal i social.
 • Promoure un espai d’interacció positiva i intercanvi enriquidor.
 • Motivar cap a la participació social.
 • Potenciar les estratègies d’afrontament per a fer front a les situacions adverses.
 • Restablir la capacitat de plantejar-se noves metes, somnis, desitjos i visualitzar oportunitats.

Qui pot participar en la teràpia de grup per a dones migrants a Barcelona?

Dones migrants residents a Barcelona ganes de sentir-se millor  conèixer-se en profunditat i prendre les regnes de la seva vida per fer canvis profunds i duradors.

DATES DEL TALLER:

 • Cada dilluns de 20:00 a 21:15 hores
 • El preu és de 20€/sessió i s’haurà d’abonar a principis de mes, (les sessions del més).
 • Per a més informació omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

Imparteix: Anna Campos (Psicòloga)

Mètode presencial: Carrer Balmes 104, Principal-2, 08008 Barcelona

Vols apuntar-te a el grup?

Necessites més informació?

!Escriu-nos!

  Nom i cognoms (*)

  Email (*)

  Telèfon (*)

  Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

  Missatge

  Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

  .

  Requisits per a participar en la teràpia de grup per a dones migrants a Barcelona

  • Motivació
  • Compromís
  • Disponibilitat horària
  • Confidencialitat
  • Respecte
  • Puntualitat
  • Pagament a la bestreta en la primera sessió de cada mes