Tractaments psicològics subvencionats parcialment per a famílies monoparentals de Barcelona
La majoria de mares solteres sofreixen dificultats i problemes que, a vegades, no són massa evidents, però que limiten greument el seu estat emocional, les seves relacions socials i el seu desenvolupament personal.
És habitual que en una família monoparental existeixi sobrecàrrega en les obligacions que implica tenir un fill: s’assumeixen en solitari totes les tasques domèstiques, l’educació i el temps d’oci propi i dels fills. A més, si tenim en compte que només hi ha una font d’ingressos en la família, és lògic que pugui existir una sensació de desbordament i desassossec associat al nivell econòmic i les despeses derivades de la parentalitat.
Totes aquestes tasques i obligacions fan que desapareguin altres rols satisfactoris, com el d’amiga, companya, filla, etcètera. Per això, pot existir un risc d’exclusió social i una falta de recompensa emocional positiva més enllà de l’obtinguda pel fet de tenir un fill.
Aquesta sobrecàrrega de tasques fa molt difícil el poder tenir un espai personal i social que ajudi a establir relacions amb altres persones que funcionin com a suports.
Per això, el sentiment de solitud sol estar present en el si d’una família monoparental acompanyat del temor a no poder refer la vida en parella (en cas de desitjar-ho). Amb freqüència, les dificultats i els importants reptes als quals s’enfronta una família monoparental donen lloc a problemes d’ansietat i depressió que, inevitablement, afecten també els fills.
A vegades, també pot donar-se una situació de dependència respecte als membres de la família extensa, que actuen com a suports i ajudes al progenitor. Encara que l’ajuda pugui ser benvinguda, la dependència no sempre és grata i pot ser font de malestar personal, sentiments de culpa i conflicte intra familiar.
Les dificultats que representa la monoparentalitat també tenen els seus efectes negatius sobre l’autoconcepte i l’autoestima del progenitor que assumeix la figura de tutor legal del fill o fills en solitari. Aquesta falta d’autoestima es manifesta en forma de sentiments de culpa, de vergonya, de falta de competència, d’empipament, etcètera.
Pot ser que sentin que les seves circumstàncies estan fora del seu control i que els resulti extremadament complicat presentar un bon estat d’ànim. Per aquest motiu, en Canvis creiem que l’ajuda psicològica pot ser fonamental quan l’ambient ens sobrepassa.
Si ets mare soltera o pare solter i necessites un psicòleg però creus que la teva economia no t’ho permet, contacta amb el nostre centre de psicologia perquè avaluem la teva situació econòmica i personal concreta. En Canvis no som aliens a la realitat econòmica que sofreixen les famílies monoparentals deguda a les despeses que es deriven de ser mamà o papà en solitari i, per això, hem creat un programa de tractaments psicològics subvencionats parcialment per a famílies monoparentals que necessitin suport per part d’un psicòleg professional.
El nostre centre està compromès amb les diverses situacions socials i econòmiques de les famílies i volem ajudar a totes les persones a recuperar la seva qualitat de vida i benestar mental.
Situacions clíniques beneficiàries de la subvenció parcial per a famílies monoparentals:
- Depressió
- Ansietat
- Fòbies
- Duel
- Aïllament social
- Situacions Post Traumàtiques
- Víctimes de violència de gènere
Tipus de teràpia incloses en la subvenció parcial a famílies monoparentals:
- Teràpia individual per a adults
- Teràpia en grup
- Teràpia de parella
- Teràpia familiar
- Tallers i cursos psicològics