Tractaments psicològics subvencionats parcialment per a pensionistes jubilats

El moment de la jubilació no és fàcil per a ningú, és una etapa repleta de canvis bruscos que requereix d’un temps d’adaptació que oscil·la entre els sis mesos i un any segons cada persona. En alguns casos la fi de la vida laboral és un respir, però en uns altres, la jubilació comporta un impacte emocional que requereix d’un tractament per part d’un psicòleg professional.

La pèrdua dels beneficis econòmics i socials associats al treballador en actiu, genera en les persones jubilades una sèrie de canvis emocionals i relacionals que afebleixen la seva salut mental i el seu benestar emocional propiciant l’aparició de trastorns de depressió, estrès i baixa autoestima.

Els psicòlegs de Canvis no som aliens a la realitat econòmica, familiar i social actual que sofreixen les persones jubilades. Sabem el difícil que resulta habituar-se a una nova realitat en la qual, es troben davant dificultats diverses en produir-se el canvi brusc en el seu ritme i nivell de vida.

Per això, el centre sanitari de psicologia clínica Canvis de Barcelona, ha creat un programa de tractaments psicològics subvencionats parcialment destinat a les persones pensionistes que necessiten suport amb el procés de la jubilació per part d’un psicòleg professional, però travessen una situació d’escassos recursos econòmics que els impedeix l’accés a teràpia per a tractar els diferents estats emocionals i/o socials que travessen.

El suport per part d’un psicòleg a jubilats en el nostre centre de psicologia de Barcelona té honoraris reduïts en diferents modalitats de teràpia perquè, totes les persones que el requereixin i necessitin, puguin accedir a una atenció psicològica professional i de qualitat que no podrien assumir econòmicament en la seva situació actual.

Per a accedir a una subvenció parcial en el cost de les diferents modalitats de teràpia proporcionada pels nostres psicòlegs per als diferents trastorns inclosos en el programa subvencionat pel centre de psicologia Canvis de Barcelona és necessari acreditar estar jubilat en el moment d’inici del tractament mitjançant el certificat de pensions emès per la Seguretat Social.

A Canvis, no només volem ajudar les persones jubilades sinó també a les seves famílies. Per això, els familiars directes de les persones jubilades (fills/as i cònjuges) també estaran beneficiats de subvencions en els tractaments psicològics inclosos en aquest programa.

En el programa de subvencions parcials en teràpies i tractaments psicològics a aturats i familiars directes del centre de psicologia clínica Canvis de Barcelona estan exclosos els següents trastorns:

 • TMS – trastorn mental sever
 • TLP – trastorno límit de la personalitat
 • Addiccions

L’edat de jubilació, que ha augmentat dels 65 als 67 anys en l’última reforma de les pensions, no suposa major repercussió sobre l’estat anímic o la salut del jubilat sent altres variables les més afecten.

Un factor determinant, és el grau de voluntarietat en què s’hagi produït la jubilació ja que la jubilació forçosa suposa un canvi molt més brusc a tots els nivells. Per tant, el tipus de jubilació (voluntària o involuntària, anticipada o en el temps marcat, completa o parcial) influirà en com ens afectarà mental i emocionalment aquesta nova etapa de la vida.

Segons diversos estudis, el sexe del jubilat també determina el grau d’afectació emocional i mental. En general, els homes porten bastant pitjor la jubilació que les dones en ser elles les que solen compaginar el seu ús amb altres activitats quotidianes que es mantenen en deixar de tenir un treball remunerat.

En aquells casos en els quals el jubilat tingui problemes de salut física, al costat dels nous canvis que ha d’afrontar davant la situació de jubilació, és probable que la persona jubilada senti que manca de control de la seva pròpia vida i del món que li envolta.

La jubilació suposa tenir tot el temps lliure i aprendre a planificar-lo amb activitats noves que generin sensació de satisfacció i plenitud personal. És important, a més, fomentar les relacions socials evitant així la sensació de solitud, apatia, tristesa, avorriment i buit.

La relació familiar i/o de parella de les persones en edat de jubilació també es veu afectada per aquesta nova realitat ja que, coincidiran i compartiran molt més temps cada dia, la qual cosa suposa aprendre a conviure de nou.

L’existència prèvia al moment de la jubilació de males relacions familiars i/o de parella, és un factor de risc per a una mala adaptació a aquesta nova situació que pot fomentar l’impacte emocional negatiu i originar trastorns psicològics.

Igualment, l’estat civil del jubilat també afectarà el procés d’adaptació i a les possibles patologies associades a una jubilació negativa com és el cas de les persones vídues, solteres o divorciades. En general, les persones casades o en parella s’adapten millor.

Els jubilats amb un cercle social i familiar reduït o inexistent, poden començar un procés d’aïllament que desemboca en la deterioració de les relacions familiars i socials. Augmentant en aquests casos la simptomatologia associada a l’estrès i la depressió, així com els sentiments de tristesa o apatia.

Després de tota una vida dedicada a un lloc de treball, arriba el moment de jubilar-se i deixar la nostra ocupació perdent amb això una sèrie de beneficis associats a la vida diària de les persones emprades: reducció d’ingressos, reconeixement professional i estatus, rutines i activitats planificades, horaris preestablerts, contactes socials i metes comunes.

Tots aquests canvis que experimenten els jubilats varien en intensitat i negativitat en funció de diversos factors individuals que influeixen en la forma en què algú afronta la seva jubilació: aficions alienes al treball, tipus de treball realitzat, nombre de relacions socials externes a l’entorn laboral, el nivell de satisfacció amb la seva vida personal, el nivell educatiu, els ingressos econòmics, l’estat de salut, les expectatives prèvies sobre el fet de jubilar-se, la mentalització i la capacitat d’adaptació al canvi de cada persona.

L’anàlisi d’aquests i altres factors, serveix als psicòlegs de Canvis per a conèixer l’impacte emocional que la jubilació ha tingut en nosaltres i com podem adaptar-nos a la nova situació treballant en el marc de la comunicació i de l’assumpció de la nova realitat establint estratègies de prevenció davant els problemes emocionals que puguin sorgir com la depressió, ansietat o inestabilitat emocional.

Proporcionem a tots els jubilats que confien en el nostre centre de psicologia, tècniques d’autocontrol, tallers de relaxació, tallers per a millorar l’autoestima o, el desenvolupament d’habilitats socials permet als jubilats articular millor les seves emocions i adaptar-se a la seva nova realitat.

Si estàs jubilat i necessites atenció psicològica, però creus que la teva economia no t’ho permet, contacta amb nosaltres i avaluarem la teva situació econòmica i personal concreta. En el centre de psicologia Canvis de Barcelona volem ajudar a totes les persones a recuperar la seva qualitat de vida i benestar mental amb independència del seu nivell social i/o econòmic.

Volem facilitar a totes aquelles persones jubilades que desitgin o necessitin iniciar un procés terapèutic amb els nostres psicòlegs amb part del seu cost subvencionat pel nostre centre sanitari de psicologia clínica.

Situacions clíniques beneficiàries de la subvenció parcial per a pensionistes jubilats:

 • Depressió
 • Ansietat
 • Fòbies
 • Duel
 • Aïllament social
 • Situacions Post Traumàtiques
 • Víctimes de violència de gènere
 • Abusos en la infància
 • Abusos en l’adolescència

Tipus de teràpia incloses en la subvenció parcial a pensionistes jubilats:

Sol·licitar informació

  Nom i cognoms (*)

  Email (*)

  Telèfon (*)

  Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

  Missatge

  Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

  .