Des del mes de setembre i fins el mes d’abril  es  celebra un cicle de 8 sessions, una per volum  que  composen l’Opera Omnia Raimon Panikkar que  posa a l’abast del lector l’obra complerta  ordenada i  actualitzada d’aquest pensador. En la darrera sessió  Mite, símbol, culte, els  ponents van oferir les seves aportacions al voltant d’aquest tema.

Victoria Camps i Ignasi Moreta van referir-se al mite entès no només en un aspecte religiós sinó en un sentit ampli, com creences que donem per descomptades, que acceptem i que formen part de les nostres vides de manera que fins i tot no en som conscients. Es van posar com exemples: el futbol, la família, la pàtria, etc.

El mite és una veritat que donem per certa malgrat no resulta clara a la raó. És un saber que no busca coneixement. És una narració oberta a múltiples interpretacions mitjançant els símbols que la configuren. Però en el nostre món occidental el mite ha quedat reduït al Logos.

La dialèctica entre logos i mythos, la diferència entre signe i paraula, entre ètica i repressió van ser alguns dels temes que es van tractar.

Les sessions es celebran a les

Cotxeres del Palau Robert, Pº de Gracia 107  

Jeannine Escorne