Teràpia de grup per a estudiants universitaris Barcelona

Qui poden participar en la teràpia de grup per a joves?

Joves entre 18 i 30 anys residents a Barcelona. Estudiants, en procés d’elecció laboral o acadèmica, elecció de parella, migrants o aquells estudiants que hagin pausat els seus estudis i vulguin conèixer-se millor, augmentar la seva autoestima i prendre les regnes de la seva vida.

Teràpia de grup per a joves de 18 a 30 anys a Barcelona

La falta de motivació, els problemes d’adaptació, la solitud, la tristesa, ansietat, estrès i inseguretat, no poder dormir o experimentar una intensa incertesa són sensacions habituals quan ets jove.

L’ansietat, l’estrès i els problemes emocionals són presents durant tot el cicle vital davant la incertesa i inquietud per a l’acompliment dels assoliments acadèmics o laborals i l’incert i insegur futur professional.

Per exemple, quan ets estudiant, la desmotivació, els sentiments confusos, la gestió emocional i altres problemes afecten la continuïtat dels estudis generant una taxa d’abandó preocupant que podria reduir-se d’haver obtingut l’ajuda necessària per a superar les seves pors i inquietuds.

Tant si acabes d’arribar a Barcelona per a iniciar els teus estudis universitaris com si ja portes aquí un temps estudiant i tot això et resulta familiar, posem a la teva disposició un espai segur en el qual compartir les teves experiències, sentiments i sensacions amb altres joves que estan passant per situacions iguals o similars a la teva.

Què és i en què em beneficia la teràpia de grup per a estudiants universitaris de Barcelona?

La teràpia de grup permet descobrir i entendre les nostres emocions, actituds i conductes, en un ambient de confiança i suport que promou el desenvolupament i creixement personal de les i els joves que formen part del grup.

La teràpia de grup és un lloc per a conèixer-se, respectar-se, descobrir-se i avançar amb l’ajuda d’una terapeuta i una coterapeuta que guiaran al grup i facilitaran tècniques i claus per a promoure canvis en les actituds, conductes i emocions que ajudin a aconseguir el benestar dels i les joves.

En cada sessió de la teràpia grupal es treballarà un tema específic. La terapeuta realitzarà una breu exposició del tema a tractar per a a continuació poder abordar-lo des de la vivència i experiència individual i grupal.

La teràpia de grup per a joves a Barcelona té una metodologia molt pràctica i inclusiva, de manera que cada participant pugui transferir-lo en la seva pròpia persona.

Per què realitzar la teràpia en grup amb unes altres i altres estudiants de Barcelona?

Formar part del grup joves a Barcelona afavoreix l’aprenentatge interpersonal i et permetrà superar l’angoixa, el malestar, la desmotivació i la desconfiança d’aquesta etapa de la teva vida.

Descobrir que altres joves estan passant o senten el mateix que tu, resoldre dubtes o compartir les teves emocions, sentiments i vivències facilita que es generin actituds de compromís i implicació al canvi i per tant, que et sentis millor i puguis superar aquesta etapa.

En el grup no es faran judicis de valor sobre les opinions o experiències d’altres persones, s’haurà d’escoltar la resta de participants sense interrompre ni acaparar i s’ha de mantenir confidencialitat sobre els temes tractats (discreció).

Objectius de la teràpia de grup per a estudiants universitaris a Barcelona

Els objectius de la teràpia de grup per a joves pretenen no sols resoldre les dificultats emocionals dels joves participants (estudiants, treballadors, migrants o en atur) sinó que, a més, obtinguin una experiència enriquidora de creixement i desenvolupament personal.

Alguns dels objectius de la teràpia grupal per a estudiants són:

 • Eines per a la gestió de l’estrès i l’ansietat davant l’exigència dels estudis o treball.
 • Facilitar tècniques de relaxació.
 • Aprendre a gestionar les teves emocions saludablement.
 • Superar moments de desorientació i angoixa respecte al futur personal o professional.
 • Facilitar eines d’autocura, autonomia personal i autoestima.
 • Superar dificultats per a relacionar-se amb els altres.
 • Prendre decisions difícils personals i/o professionals.
 • Creixement i desenvolupament personal.
 • Desenvolupar estratègies per a fer front a situacions adverses.
 • Restablir la motivació i la capacitat de plantejar-se metes.

Qui pot participar en la teràpia de grup per a estudiants universitaris de Barcelona?

Estudiants universitaris que actualment cursen els seus estudis a Barcelona o aquells estudiants que hagin pausat seus estudis i vulguin conèixer-se millor, sentir-se millor i agafar les regnes de la seva vida.

DE MOMENT NO TENIM DATES PER AQUEST TALLER

Vols apuntar-te a el grup?

Necessites més informació?

! Escriu-nos!

  Nom i cognoms (*)

  Email (*)

  Telèfon (*)

  Indiqui’ns la seva disponibilitat horària (Matí / Tarda)(*)

  Missatge

  Consento el tractament de les meves dades. CANVIS CENTRO DE PSICOLOGIA tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal

  .

  Requisits per a participar en la teràpia de grup per a estudiants universitaris de Barcelona

  • Motivació
  • Compromís
  • Disponibilitat horària
  • Confidencialitat
  • Respecte
  • Puntualitat
  • Pagament a la bestreta en la primera sessió de cada mes