Tallers: duels, desordres addictius, post-crisis i joves estancats2017-02-23T13:59:08+00:00

Tallers

 Pares d’adolescents

Des que naixem entrem a formar part d’un grup. El primer al qual pertanyem és la família: papà i mamà. Més endavant l’ampliem amb d’altres: avis, oncles i cosins. Després és l’escola, els amics, la feina…El paper del pares és molt important en el desenvolupament físic i emocional del nen.

L’ensenyaran a viure en funció de la seva pròpia experiència, la que ha viscut en la seva pròpia família i la que ha continuat aprenent en altres relacions que ha trobat en la seva història personal.

L’experiència de ser pares pot ser joiosa, un moment vital compartit en el sentit que pot representar un creixement i una satisfacció tant per al nen com per als pares, sempre que les relacions es desenvolupin en un clima d’afecte i comprensió. Les preocupacions que apareixen amb més freqüència en els pares són: alguna conducta del nen, el seu rendiment escolar, la manera com s’aproxima a ells, la seva forma de relacionar-se, etc.

Altres vegades, la inquietud pot aparèixer de la novetat que suposa enfrontar-se a les situacions inèdites pel sol fet de ser pares. Proposem un grup de treball psicològic on s’ofereix un espai de reflexió conduït per una psicòloga. En el grup es podran compartir dubtes o inquietuds amb relació al creixement dels fills o amb relació a l’experiència de ser pares.
L’objectiu és intentar comprendre els fills, entendre la funció de ser pares i així dotar-se de les eines que afavoreixin el desenvolupament d’aquests i faciliti la comprensió de les relaciones que s’estableixen en la família.
Dirigit a mares i pares.

L’adolescència es un moment decisiu a la vida ja que suposa la pèrdua de la condició de nen i la recerca d’una nova identitat. L’adolescent necessita assegurar capacitats que es posen a prova amb el seu grup de iguals. Es un període de molts dols a elaborar tant per els adolescents com per la seva família i entorn. Es un moment ple de contradiccions, confós, ambivalent, dolorós, caracteritzat per sensacions de conflicte amb el medi familiar i social. Una bona evolució es fonamental per poder continua amb el desenvolupament, progrés i consolidació de la identitat del adult.

Amb la finalitat d’ajudar als pares en aquesta difícil etapa, Canvis ofereix aquesta activitat grupal organitzada amb un nombre acotat de sessions temàtiques.

Es tracta de aclarir, entendre , enfrontar conflictes i identificar situacions que serveixin als pares com eines per ajudar al seus fills en el difícil procés de convertir-se en persones adultes.

Els temes a tractar es podran acordar amb cada grup segons les seves inquietuds.

La nostra proposta de temes possibles es la següent:

I. L’adolescència, recerca de si mateix i de la identitat: canvis físics i emocionals.

II. Progressiva separació dels pares i canvis en l’exercici de l’autoritat.

III. El pas del grup familiar al grup d’amics.

IV. Els canvis que imposa el adolescent en la dinàmica familiar al anar deixant de ser nen.

V. Com identificar i prevenir conductes que podrien ser de risc.

• Experiència de ser pares: dubtes, temors.
• Creixement del fills, independència d’aquets.
• Como entendre al fill/filla adolescent.
La Relaxació és un mètode senzill que cada individu pot realitzar a casa seva o en el seu medi habitual després de l’aprenentatge de la tècnica amb un professional expert.

El nostre mètode es desenvolupa entre 10 i 15 sessions realitzades amb un psicòleg que, després de recollir totes les dades de la història individual i familiar, defineix el marc de treball|feina. La finalitat és personalitzar el mètode i adequar-lo a cada sujeto.Desde Canvis volem oferir una tècnica que ajudi a la persona a manejar-se millor amb estats emocionals en crisi o amb problemàtiques difícils de resoldre quan l’ansietat inunda tot el sistema emocional.

És a partir de conèixer i detectar l’origen de les dificultats com la persona pot relacionar-se i tolerar millor amb l’angoixa, el stress o les pors i prevenir estats de descontrol o vivències de mort que condueixen fins i tot a visites d’Urgències Hospitalàries.

LA RELAXACIÓ, UNA EXPERIÈNCIA TERAPÈUTICA DIFERENT
La relaxació que des de Canvis oferim és un mètode que permet el descobriment de sentiments que no afloren en ser presoners pels símptomes i que en no ser expressats a nivell verbal, a les pors i a angoixes troben la seva via d’expressió a través del cos, privilegiat portador i vehiculizador del món emocional.La relaxació permet fer un pont entre el somàtic i el mental perquè les preocupacions o problemes no resolts puguin tenir un significat accessible a la nostra comprensió. Si aquesta connexió no es realitza, l’ansietat troba a través del cos el seu canal de descàrrega predilecte, disfressant el conflicte a través de les diferents manifestacions somàtiques tals com a insomni, ofecs, taquicàrdies, etc. Si en un primer moment privilegiem el corporal, la nostra experiència ens demostra que després d’aconseguir relaxar el cos i disminuir l’angoixa de forma suau i gradual, es pot accedir al món emocional d’una manera més segura i confiada.

A QUI VA DIRIGIT?

A totes aquelles persones que desitgin manejar-se millor amb l’ansietat i alhora desitgin tenir una experiència nova a través de conèixer els mecanismes que porten al seu cos a manifestar les queixes que no poden ser expressades de cap altra forma més evolucionada i mentalizada.A tota persona que mostri curiositat i interès per conèixer-se millor així com realitzar un treball que li permeti enriquir-se amb el descobriment de vivències, sentiments i emocions nuevas.A persones que després de l’alleujament dels símptomes somàtics desitgin aprofundir i investigar al seu món emocional i obrir un espai nou de reflexió i ajuda psicoterapéutica.Estan especialment indicats en estats o crisi d’ansietat amb manifestacions diverses: ofecs, taquicàrdies, inquietud, vivències de mort, etc.Pero també està indicat per a aquelles persones que pateixen:

  1. Dolor crònic, fibromialgies
  2. Crisis asmàtiques
  3. Cefalees, migranyes
  4. Hipertensió arterial
  5. Trastorns de l’aparell digestiu
  6. Insomni
  7. Crisi d’ansietat i stress
• Ansietat, crisis de pànic, asma.
• Cefalees, tensió, insomni.
• Stress professional.

Sol·licitar informació

Nom i cognoms (*)

Email (*)

Telèfon

Missatge

He llegit i accepto la Política de privacitat